Thoren Business School

MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 1 800 medarbetare och en omsättning på 1,2 miljarder. ThorenGruppen driver 27 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Thoren Business School (TBS) är affärsgymnasiet inom ThorenGruppen som utbildar framtidens stjärnor - affärskvinnor, affärsmän och ledare - i business. Skolan finns på elva orter, från Umeå i norr till Malmö i söder.

Skolan har fyra huvudprogram; Business Program, Management Program, Commerce Program samt Communication Program. Alla program har ett fokus på ett företagsamt lärande och strävar efter att eleverna utvecklar förmågan att se möjligheter och gå från idé till handling.

Rektor till Thoren Business School, nyetablering i Solna

MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen.

Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 1 800 medarbetare och en omsättning på 1,2 miljarder. ThorenGruppen driver 27 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Thoren Business School (TBS) är affärsgymnasiet inom ThorenGruppen. Thoren Business School utvecklar framtidens stjärnor inom Business. Vi skapar rätt förutsättningar så att elever kan läsa vidare, starta eget eller börja jobba. Vi ger dig verktygen som krävs för att göra drömmar till framgång.

Rektor till Thoren Innovation School, nyetablering i Solna

Är du en modig och kommunikativ ledare som vågar utmana och bryta traditionella mönster och normer? Vågar du tillåta fel och vågar du själv göra fel? Har du en god analytisk och strategisk förmåga? Vi söker en professionell och prestigelös ledare, som stöttar våra lärare i deras idéutvecklande arbete och som vill bidra till att skapa Sveriges bästa affärsgymnasium - TBS!

I rollen som rektor har du ett helhetsansvar som innefattar: Ansvar för att på ett professionellt sätt leda arbetet och samtidigt utveckla en gymnasieskola med ett unikt koncept. Ansvar för budget och ekonomiskt resultat. Ansvar för att skolans kvalitetsmål uppfylls. Ansvar för att kraven i de rådande styrdokumenten uppfylls. Ansvar för att leda och utveckla skolans pedagogiska arbete i enlighet med skolans koncept. Ansvar för personalfrågor. Ansvar för att målen beträffande elevnöjdhet uppfylls. Ansvar för elevvårdsarbetet och föräldrakontakten.

ThorenGruppen

Som arbetsgivare erbjuder vi dig en plats i en spännande och nytänkande organisation som vill utveckla medarbetarupplevelse, hälsa och arbetsmiljö. ThorenGruppen erbjuder årligen sina medarbetare en utvecklingspeng som möjlighet för personlig utveckling och individuellt välbefinnande. Varje år samlas alla medarbetare under en tre dagar lång konferens och kick off.

Din profil

Du har lämplig högskoleutbildning, rektorsutbildning/pågående rektorsprogram eller utbildning i organisation och ledarskap. Du är en dynamisk och kreativ ledare som har förmågan att entusiasmera dina medarbetare till ett gott resultat. Du är affärsdriven och utvecklingsinriktad samt van vid att arbeta målstyrt och nå resultat. Du är kvalitetsmedveten, med ständig fokus på förbättringsområden. Du brinner för de pedagogiska frågorna och delar företagets pedagogiska grundsyn.

Meriterande

Rektorsprogram/pågående rektorsprogramErfarenhet av ledarskap eller entreprenörskap inom det privatanäringslivet. Erfarenheter av arbete som rektor/skolledare, gärna från fristående skolor. Erfarenhet av budgetansvar.Vi utmanar dig att i ansökan vidareutveckla begreppet innovation samt våra värdeord MOD, KRAFT och PASSION med HJÄRTA.

Observera att vi i denna rekrytering arbetar med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut.

Med andra ord kan det finnas en fördel att skicka in ansökan så snart som möjligt. Vill du veta mer om vår skola, vår pedagogik och upplägg se  www.affarsgymnasiet.se Vid frågor, kontakta oss gärna!

Nedan förklaras, med hjälp av några exempel, hur vi tänker kring vår värdegrund.

MOD: Att själv ständigt utmana befintliga mönster, ifrågasätta, pröva nya vägar och skapa en skola som går sin egen väg och som tydligt skiljer sig från andra. Ledarskap hos oss handlar om att uppmuntra personalen till detta förhållningssätt.

KRAFT: Att genomföra och leverera det vi lovar eleverna. Att verkligen pröva nya vägar i verksamhetens alla delar. Vi har rätt resurser för att genomföra våra idéer så snabbt och bra som möjligt. Vår genomförandekraft är stark.

PASSION: Att skapa en besjälad arbetsplats där man som ledare och medarbetare brinner för sin uppgift, för eleverna och för att skapa Sveriges främsta affärsgymnasium.

HJÄRTA: Att alltid verka för goda relationer mellan elever, personal och ledning. Att vara ett föredöme när det gäller bemötande och omvärldsrelationer. Att våra hjärtan är stora och inkluderande. Hos oss är alla som vill välkomna. Vi beaktar och ser den enskilda människan och hur vårt agerande kan stärka/hjälpa individen eller gruppen.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/12
Kontakt
  • Fredrik Castell, 070-3027366
Publicerat 2018-01-15
Sista ansökningsdag 2018-02-15

Tillbaka till lediga jobb